Vul de enquête hieronder in. Mocht je op je mobiele telefoon problemen ondervinden met de leesbaarheid van de vragen, draai je telefoon dan een kwartslag.  Of klik hier om via je browser naar de enquête te gaan.

Grootschalig onderzoek

naar restklachten trage schildklier

Nederland kent naar schatting 500.000 – 800.000 mensen met een trage schildklier. Ondanks het slikken van schildkliermedicatie en goede bloedwaarden houden veel mensen last van klachten zoals vermoeidheid, kouwelijkheid, gewichtsproblemen, geheugen- en concentratieproblemen, libidoverlies en sombere gevoelens. Vaak worden deze klachten afgedaan als ‘restklachten’ die erbij horen.

Er is nog weinig bekend over de oorzaak van deze restklachten en momenteel is er geen effectieve medische behandeling beschikbaar. Daarentegen merken wij, Vera Kamphorst en Ruud Rotteveel, in de praktijk dat bij veel mensen restklachten verminderen door aanpassingen in de voeding en leefstijl.

Graag willen wij grootschalig onderzoek doen om het volgende in kaart te brengen:

  • De meest voorkomende restklachten.
  • Het aantal mensen dat door restklachten genoodzaakt is om minder te gaan werken of om zelfs helemaal te stoppen met werken of in de ziektewet belanden.
  • Hoeveel keer men in 2020 een consult heeft gehad met een reguliere of ‘alternatieve/complementaire’ gezondheidswerker.
  • Mogelijke oorzaken van restklachten.
  • De levenskwaliteit.
  • Effectieve voedingsmaatregelen.
  • Effectieve leefstijlmaatregelen.
  • Dit willen we in kaart brengen door middel van een anonieme enquête die onder mensen met een trage schildklier verspreid wordt.

Waarom is dit zo belangrijk?

Bovenstaande inzichten kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van een effectief behandelplan voor restklachten bij een trage schildklier. Daarnaast kan het mogelijk bijdragen aan een betere vergoeding van bepaalde therapieën door zorgverzekeraars. Door het invullen en delen van de anonieme enquête draag je bij aan de verzameling van waardevolle data.

Wil jij meehelpen?

Vul dan alsjeblieft onderstaande anonieme enquête in en deel het met andere mensen die gediagnosticeerd zijn met een trage schildklier. Samen komen we verder 🙂

Laten we samen een revolutie veroorzaken

Veelgestelde vragen:

Hoeveel tijd kost het invullen van de enquête?
Het invullen van deze online enquête kost je minder dan 5 minuten. Vijf minuten waarin jij direct een bijdrage levert een de verbetering van de begeleiding van schildklierpatiënten.

Kan ik deze enquête anoniem invullen?
Ja, de enquête is anoniem.

Tot wanneer kan ik deze enquête invullen?
Je kan deze enquête tot 1 maart 2021 invullen. Daarna gaan we alle data verwerken.

Wat doen jullie met de uitkomsten van deze enquête?
De belangrijkste conclusies worden op deze website gepubliceerd en zijn gratis in te zien.

KLEINE LETTERTJES

Disclaimer
Privacyverklaring

GEORGANISEERD DOOR: